Lantun tuotanto alkoi tilalla 2005. Ensimmäiset kolme vuotta tuotanto pyöri vuokravaraston ja vuokrakoneiden turvin. Toistuvat onnistumiset laadukkaan lantun tuotannossa käynnistivät investointihankkeen, jonka yhteydessä rakennettiin uusi tuotevarasto, saneerattiin vihannespakkaamo, hankittiin pneumaattinen tarkkuuskylvökone ja penkkijyrsin, sekä rakennettiin tilalla itse kehitelty nostokone lantun nostoa varten. Tällä hetkellä lanttua viljellään noin 15 hehtaarin pinta-alalla vuosittain ja pneumaattista kylvökonetta lukuun ottamatta samaa koneketjua ja varastoa käytetään mukulasellerin tuotannossa.

Lanttukasvuston perustaminen aloitetaan penkkijyrsimellä. Samalla kerralla kun penkit muotoillaan, torjutaan rikkakasvit ja sijoitetaan lannoite valmiiksi penkkiin. Lanttu ristikukkaisena kasvina ei juuri kestä herbisidien käyttöä kasvukaudella ja sen vuoksi torjunta pyritään tekemään ennen kasvuston perustamista. Penkkien muodostamisen jälkeen kylvetään halkaisijaltaan alle kaksi millimetriset lantun siemenet tarkkuuskylvökoneella penkkeihin samaan kohtaan jonne lannoite hetki sitten oli sijoitettu.

Kylvön jälkeen on pari vuorokautta aikaa levittää tuholaisverkot, sillä kirpat ovat ruokailemassa heti kun ensimmäisetkin lantun sirkkalehdet ovat maan pinnalla. Tuholaisverkon ansiosta lantun viljelyssä ei penkkien muodostamisen jälkeen käytetä mitään torjunta-aineita. Lehtiravinteiden käyttö lantuilla aloitetaan jo neljän viikon kuluttua kylvöstä. Lehtiravinteet ruiskutetaan kasvustoon verkon läpi. Erityisesti riittävä boorin saanti on lantulla turvattava, sillä vähäinenkin boorinpuutos aiheuttaa lantulla piilevää ruskotautia, minkä vasta kuluttaja pystyy havaitsemaan halkaistuaan tuotteen. Päällepäin tuote näyttää hyvältä, mutta sisällä on kitkerän makuinen rusehtava laikku, joka makunsa vuoksi päätyy roskikseen.

Sadonkorjuun ensimmäisessä vaiheessa korjataan tuholaisverkot. Toisessa vaiheessa murskataan naatit ja nostetaan tuotteet koneellisesti perävaunuun. Tilalla tuotteet ajetaan tarvittaessa kokolajittelijan läpi ja halkaisijaltaan alle 13 senttimetriset lantut laatikoidaan kuutiometrin laatikoihin ja nostetaan kylmävarastoon. Yli 13 senttimetriset lantut varastoidaan aumavarastossa ja toimitetaan sellaisenaan Vihannes-Laitilaan jatkojalostettavaksi ennen Joulua. Eli pikkulantut päätyvät hevi-osastoille ja isot lantut päätyvät jatkojalostuksen jälkeen catering puolelle tai lanttulaatikoihin.

Hevi-osaston lantut kauppakunnostetaan ja kuluttajapakataan Juuresvakka Oy:n tiloissa Laitilassa ja markkinoinnista vastaa Vihannes-Laitila.