Tilan yksi keskeisimmistä tavoitteista on laadun jatkuva parantaminen. Tavanomaisen maataloustuotannon kannattavuus perustuu pitkälti korjatun sadon määrään. Tuotteiden maku ja ravintosisältö ovat kuitenkin ne joihin pyritään kiinnittämään erityistä huomiota. Vihannesten ravintosisältö onkin viimeisten tutkimusten valossa parantunut, pitkälti lannoittamiseen tehtyjen muutosten avulla. Varsinaista lisäarvoa ei ravintosisällöstä vielä tänä päivänä saa, mutta ACF Uussaari haluaa olla mukana kehityksen eturivissä.

Kaikki tilalta toimitettava sato on omaa tuotantoa, jonka alkuperä on helposti selvitettävissä. Jokainen erä pystytään jäljittämään aina siemenerään asti ja kaikista viljelytoimenpiteistä on olemassa tarkat muistiinpanot. Tuotteet varastoidaan kuutiometrin kokoisissa laatikoissa ja varastokirjanpitoon merkitään sadonkorjuupäivä ja erätunniste. Näin voimme olla varmoja että tiedämme mitä alkuperää oleva tuote milloinkin lähtee markkinoille.

Tuotteet esikauppakunnostetaan tilalla, eli ne putsataan, kokolajitellaan ja tehdään myös laatulajittelu. Sen jälkeen tuotteet toimitetaan Vihannes-Laitila Oy:n pakkaamolle jatkokäsittelyä varten. Vihannes-Laitilassa noudatetaan tiukkaa omavalvontajärjestelmää, jonka avulla pakkaamolle toimitetut erät pysyvät tarkassa kontrollissa. Kaikki pakkaukset koosta riippumatta merkitään eräkohtaisesti yksilöidyllä tunnisteella, jotta jäljitettävyys ei missään vaiheessa katkea. Viime kädessä Vihannes-Laitilan pakkaamojohto ratkaisee minkä kokoiseen pakkaukseen ja mille asiakkaalle tuotteet lopulta päätyvät.